Eten en drinken

Als je komt zwemmen in het bosbad, dan kun je zelf eten en drinken meenemen, maar natuurlijk ook gebruik maken van onze kiosk. De kiosk is op werkdagen geopend van 14.30 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.30 uur. (Een half uur voor sluiting van het bad, sluit de frituur.) In de zomervakantie is de kiosk op werkdagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.30 uur. ( Op regenachtige (of ander slecht weer) dagen is de kiosk gesloten. Als het heel mooi weer is en kan het zijn dat de kiosk eerder opent (als het bad dan ook open is).)

Bosbad Noord-Sleen vindt het belangrijk dat de mensen die komen zwemmen zich in een gezonde omgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je ook de keuze hebt voor lekker en gezond eten en drinken, waar rekening wordt gehouden met kinderen betreft roken en waar een aanbod is voor jong en oud om naast recreatief zwemmen, deel te nemen aan zwemactiviteiten. Bosbad Noord-Sleen is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen en de volwassenen die hen omringen.

Gezonde eetomgeving: We hebben een gezond aanbod en presenteren dit aantrekkelijk en opvallend. We doen dit volgens de Richtlijn Eetomgevingen die zijn opgesteld door het Voedingscentrum:

  • we bieden kraanwater aan, hebben een watertap en bieden flesjes water aan.
  • 1/3 van onze dranken is een gezondere keuze,
  • 1/3 van onze menukaart is een gezondere keuze (snacks, broodjes) en we hebben ten minste 1 keuze zonder vlees,
  • we bieden verse snackgroenten en/of fruit aan, welke makkelijk te eten zijn,
  • we presenteren gezondere en duurzamere keuzes aantrekkelijk en opvallend,
  • tijdens evenementen, zoals de schoolzwemwedstrijden, spelmiddagen, de Zwem4daagse, bieden we een gezonde traktatie,
  • we nemen maatregelen  om voedselverspilling te voorkomen.

Bekijk hier onze menukaart.